Magyarország kúl

Kezdődik Európa egyik legfontosabb borfesztiválja Budapesten

Ez lesz a 26. Budapest Borfesztivál, amelyen a legjobb hazai és külföldi pincészetek mellett Chile lesz a vendégország.

Bár a neve tavaly Budaváriról Budapestre változott, szeptember 7-én, csütörtökön huszonhatodjára nyílik meg Európa egyik legfrekventáltabb borfesztiválja, a Budapest Borfesztivál.

A helyszín nem változott, továbbra is a Budai Várban randevúznak szeptember 7-10. között az ország borvidékei, a határon túli és külföldi pincészetek. A borkedvelő közönséget közel 200 hazai és külföldi kiállító várja több ezer borral – írja a Hvg.hu.

A hazai borvidékek legjobb pincészetei mellett Horvátország, Erdély, Franciaország, Ausztria és Olaszország is képviselteti magát. A fesztivál vendégországa idén Chile, a világ ötödik legnagyobb borexportőre. A borfesztiválon a Halászó udvarban lévő standon több mint 40-féle chilei bort kínálnak.

A borkóstoláshoz természetesen gazdag gasztronómiai kínálat társul: a street foodtól az igazi gourmet fogásokig terjed a felhozatal, a külföldi konyhák fogásai mellett a magyaros vonal sem hiányzik majd, ahogy a desszert és a finom kávé sem.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top