Magyarország kúl

Borászattá és bemutatóteremmé alakul a badacsonyi Hableány

Már folyik az átalakítás Badacsony kultikus helyén, a Hableányban. A Laposa család tulajdonában lévő épületben a jövőben borászat és bemutatóterem is lesz.

Közzétette: Kishableány – 2017. május 24.

Badacsonyban már el is kezdődött az építkezés, az eddig Kishableányként működő hely jelentősen átalakul – írja a WeLoveBalaton.hu. A Laposa család tulajdonában álló épület továbbra is Badacsony fontos közösségi tere marad, csak a Kishableányhoz képest más formában. Laposa Bence és Laposa Zsófi badacsonytomaji önkormányzat lakossági fórumán mutatta be a terveket.

Laposa Bence elmondta, hogy a Kishableányt, tehát a teraszon helyet kapó vendéglátóegységet átmenetinek szánták, hosszú távú céljuk azonban egy bemutatótér létrehozása volt, amely már az épület belső tereit használná. A felújítás, átépítés után tehát a Hableány elsősorban borászat lesz, amely az üzemi működés mellett bemutatótérként is funkcionál majd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top