Magyarország kúl

Mivel díszíti a magyar az autóját?

Világító bohócfej, cápauszony, diszkógömb és lábtérvilágítás - 15 ezren töltötték ki a kérdőívet, amely autódíszítési szokásaink után érdeklődött.

Fotó: Pixabay

A Használtautó.hu kutatásából kiderült, hogy azoknak, akik szeretnék díszíteni az autójukat, számtalan lehetőség áll rendelkezésükre. Bólogató kutyus a műszerfalon, plüss dobókocka a visszapillantón, egyedi mintás üléshuzat és kormányvédő, LED fények kívül-belül, dísztárcsa és alufelni, matrica a humoros rendszámtábla mellett, króm díszcsík, szélterelő, ültetés, spoiler, hátsó szárny, orrdísz, lábtérvilágítás, zászló, szempillák a lámpán, a határ a csillagos ég.

Kormányhuzat: örök divat

Belső díszítőelemek közül a kormányhuzat a nyerő, 34%-a azoknak, akik belső díszítést választanak, erre teszik le a voksot, ezután következik az egyedi üléshuzat (20%), a visszapillantóra akasztott dísz (19%), majd jöhet a kocsiba a bólogatós kutya vagy egyéb plüssállat (13%). Akinek pedig ez sem volt elég (15%), az például műfüvet rakatott a kocsijába, mini diszkógömböt lógatott fel a tetőre, egy úr pedig felfújható ufót, bárányt és plüss medvéket tárol a műszerfalán.

Külső díszítőelemek közül a dísztárcsa vezet, 30%-a azoknak, akik kocsijuk külsejét díszítik, ezt választják, a matricázás (26%) a második legnépszerűbb külső díszítési mód, ezután a külső ledfények (14%) következnek, ezen felül pedig humoros, vagy egyedi rendszámtáblával (4%) lehet tovább fokozni a kocsi külsejét.

24%-a a kocsijukat kívülről díszítőknek egyedi módszert választott, cápauszonnyal szerelte fel autóját, vagy éppen éjjel világító bohócfejjel rémiszt az utakon.

Matricák

Matricákból akadnak viccesek és kreatívok is, például egy BMW azt hirdeti, hogy „Lóerőhiányt bátorsággal pótolni balgaság”, egy Mercedes-Benz tulajdonosa pedig állítja, hogy „A másik autóm turbós”. Népszerű a „Smoke and Charm” és „Faketaxi” felirat, valamint az Apple logó és a bomba jel.

Van, aki agresszívan vezet és nem is titkolja „Ha nem tetszik, ahogy vezetek, tűnés a járdáról!” matricával, de szerencsére vannak, akik a biztonságos vezetésre esküsznek, például egy Toyota, aminek teknős alakú matricáján a „Megyek, ahogy tudok!” felirat áll, vagy egy Opel, aminek tulajdonosa elnézést kér „Bocsánat, hogy ilyen közel megyek Ön előtt!” felirattal a farán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top