Magyarország kúl

Hétvégi időjárás: lesz itt minden!

Hazánkban szombaton délelőtt nyugat, északnyugat felől növekszik, vastagszik a felhőzet, egyre többfelé erősen felhős lesz az ég, írja a HáziPatika.

Hazánkban szombaton délelőtt nyugat, északnyugat felől növekszik, vastagszik a felhőzet, egyre többfelé erősen felhős lesz az ég, írja a HáziPatika.com. Számottevő csapadék nem várható. Délután tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, egyre többfelé beborul az ég. A Dunántúlon helyenként előfordulhat kisebb eső, de nagy csapadék sehol sem várató. A szél napközben mérsékelt délkeleti lesz.

Hajnalban -5, 0 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 2, 7 fok között alakul. Késő este -1, 4 fok lesz.

Szombaton napközben nem érkezik front, de az érzékenyebbeknél vérnyomás-ingadozás és keringési panaszok jelentkezhetnek, amik a nap folyamán fokozatosan erősödnek. Továbbra is nagy a fertőzések kockázata, emellett megfázásveszély sem csökken. A felhősebb időszakokban lehangoltságot, rosszkedvet tapasztalhatunk, az ízületi bántalmak sem mérséklődnek. Estétől tovább növekszik a terhelés.

Vasárnap délelőtt kezdetben borongós időre van kilátás, majd észak, északnyugat felől vékonyodni, szakadozni kezd a felhőzet. Eleinte elszórt havas esőre, esőre, a magasabban fekvő tájakon havazásra kell készülni, majd megszűnik a csapadék. Délután észak felől tovább csökken a felhőzet, a felhőátvonulások mellett pár órára kisüt a nap.

Csapadék nem valószínű. A szél napközben erős északi lesz. Hajnalban -1, 4 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 3, 8 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top