Magyarország kúl

Ezekért vannak oda Budapesten a külföldi turisták

Ismét Budapest a főszereplő egy külföldi hírportálon, ezúttal a svédek adták közre, hogyan látják Budapest nevezetes és kevésbé nevezetes látványosságait, szórakozási lehetőségeit.

Igencsak hasznos elolvasni, mi az, amibe a hozzánk látogató turisták beleszeretnek, amire felfigyelnek, és közreadják milliós látogatottságú hírportálokon, írja a turizmus.com.

Az alltomresor svéd turisztikai hírportál újságírói nem kézikönyvekből tapasztalták meg, melyek azok budapesti helyszínek, amiket nem szabad kihagyni.  Ugyanakkor hivatkoztak a márciusban kiadott Karavan guide tippjeire is.

Kihagyhatatlan természetesen a Széchenyi fürdő, amelyet palotának neveznek az újságírók, méghozzá olyannak, ahol forró vízben fürödve akár esküvőket is lehetne tartani. A nevezetesség mellett ott van rögtön a pontos cím, weboldal és sokszor egyéb utazási információ is.

Szintén izgalmasnak ígérkeznek a Memento Park kommunista szobrai. „Amikor a vasfüggönyt felvonták, és Magyarország végül szabad lett, a fővárosból eltávolították a kommunizmus szimbólumait”– írja a szerzőpár.

A következő attrakció már gasztronómiai: házi fogások a bájos Kéhli Vendéglőben. De az újhullámos borozók, mint a Doblo sem hiányoznak. Ami az épületeket illeti, felhívják a figyelmet a Hold utcai Magyar Nemzeti Bank szecessziós épületére, akárcsak az Üllői úti Iparművészeti Múzeumra. A Duna-part elbájol a romantikájával és gyönyörű, régi hídjaival.

A kulturális látnivalók közül kiemelik a Zeneakadémiát és az Operaházat, valamint a közeli 360 tetőtéri bárt, ahonnan pazar a kilátás.

Meglepő a Radnóti Miklós utcai Flippermúzeum sikere, a Szimpláé és más romkocsmáké nem annyira.  A Szabadság-szobor és a Gellérthegy szintén kötelező helyszínek, a pazar panoráma miatt.

A legfőbb vonzerő az olcsóság – jegyzik meg. Nekik legalábbis az.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top