Magyarország kúl

Csúszdaparkot és vízi színpadot újít be Balatonalmádi strandja

Hárompályás csúszdapark, vízi színpad, parti bár, új sportpálya - a 2019-es nyári szezonra Balatonalmádi a legmenőbb strandok közé katapultálja magát.

– A fejlesztések egy európai uniós projekt révén 180 millió forintból folytatódhatnak. A tervezett beruházásokkal új szolgáltatásokkal bővül a fürdőhely – mondta Keszey János polgármester a veol.hu-nak. A Wesselényi strandon hárompályás vízi csúszdát létesítenek, palánkkal határolt homokos sportpályát alakítanak ki, vízi színpadot hoznak létre, valamint egy parti bár és egy új vizesblokk is épül a pályázati támogatásból. A fejlesztésnek köszönhetően szinte teljesen átalakul a strand nyugati része.

A csúszdapark három elemet (turbó-, kamikáze- és családi csúszda) foglal magába. A legfelső szint magassága 15 méter lesz. Strandidőben napozótér, esténként kulturális programok helyszíne lehet a vízi színpad.

A 240 négyzetméteres „úszó szigetet” a főbejárattal szemközti vízfelületen építik ki, ahol például színházi előadásokat és hangversenyeket rendeznek majd.

A fejlesztés részeként palánkkal körülvett multifunkciós homokos sportpálya is létesül két padsoros tribünnel, és a pálya kiszolgálására szertár is épül. A parti bár egy vízre sikló hajóformát szimbolizáló, trópusi fából készült, árnyékolóval ellátott kiemelt faterasz lesz kiszolgálópulttal. Felépül egy új, akadálymentesített, napenergiát hasznosító vizesblokk, amely a szomszédos, horgászok által használt területről is megközelíthető lesz.

A kivitelezést az idei balatoni strandszezon után szeretnénk elindítani szeptember második felében – fogalmazott Keszey János. Hozzátette, a kivitelezés a tervek szerint legkésőbb 2019. június 30-ra befejeződik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top