Magyarország kúl

Nem kapott ötöst a középiskolai tanár saját diákjaitól

Egy Vas megyei kisváros, Vép középiskolai tanárnője minden félévben megméretteti magát, és osztályzatot kap a diákoktól. Most januárban 4-es lett az átlaga.

„Minden félévben értékeltetni szoktam magamat velük – ha én értékelem az ő munkájukat, nekik is joguk van ugyanehhez! 😉 És valóban értékes visszajelzés” – indokolta a vépi mezőgazdasági szakgimnázium és szakközépiskolában tanító Babai-Mező Borka, hogy miért kérte meg a diákjait, hogy neki is osszanak ki bizonyítványt. Amit aztán kiposztolt a Facebookra, és mindezt a 444.hu fedezte fel.

Idén is megkértem a diákokat (137 fiatalt), hogy (anonim módon) értékeljék a féléves munkámat. :-)Legelégedettebbek a…

Közzétette: Borka Babai-Mező – 2018. január 24.

A felsőoktatásban van rá külföldi és magyar példa is, hogy a hallgatók értékelik az oktatóikat, középiskolákban nincs széles körű népítélet. A vépi középiskolában sem általános, a tanárnő maga kérte a diákjait, hogy értékeljék a munkáját, névtelenül.

Babai-Mező Borka 15-18 éveseket tanít, van saját osztálya is, a saját diákjai pedig nem félnek elmondani a véleményüket, mert pont tőlük kapta a legszigorúbb osztályzatot. Erre úgy reagált a kommentekben: „Kritikus társaság. 😉 De a remény hal meg utoljára!”

Saját maga ezt írta az értékelést összegezve:

»Legelégedettebbek a szakmai tudásommal voltatok, legelégedetlenebbek (jogosan) a “rendfenntartási” képességeimmel. Sokan tartanak őszintének és megbízhatónak, viszont a tananyag érdekessé, a módszerek változatossá tétele terén még bőven van mit tennem.«

Közzétette: Borka Babai-Mező – 2016. október 7.

A 444.hu megkereste Babai-Mező Borkát, honnan jött az ötlet. Erre pontosan már nem is emlékszik, azt írta, hogy amióta a pályán van, mindig kért a gyerekektől visszajelzéseket a munkájával kapcsolatban – mi volt jó az órákban, mi nem tetszett, javasoljanak, hogyan lenne nekik (és így valószínűleg neki is) gördülékenyebb, élvezetesebb a tanítás/tanulás. Tavaly félévkor gyűjtötte össze a diák benyomásait először ilyen formában, ezt aztán – ahogy fent látszik – posztolta is Facebookra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top