Magyarország kúl

Egyre több helyen óvják zászlókkal a zebrán átkelőket

A civil kurázsi egyik legizgalmasabb jele manapság a gyalogosátkelők mellé kihelyezett zászlók, amelyek megóvják a gyalogosokat a balesetektől. Egyre több van belőlük az országban.

Közzétette: Füle Sándor – 2018. január 21.

Országszerte egyre több településen helyeznek ki zászlótartókat a gyalogos-átkelőhelyek közelében.

A hvg.hu cikke szerint a zászlós rendszer ugyan nem jelent végleges megoldás a kialakult problémára, vagyis az egyre több, zebrán történő gyalogosgázolásra, de egy hasznos eszköz, ami növelheti a gyalogosok biztonságát.

Közzétette: Szilágyi Angi – 2018. január 21.

Minden jel arra mutat, hogy egyre több hazai településen látnak fantáziát a gyalogos-átkelőhelyek zászlóval történő biztonságosabbá tételében. Az elmúlt napokban többek közt Dunaharasztiban, Gyálon, Telkiben és Zircen is kikerültek új zászlótartók és zászlók, illetve hamarosan Pilisvörösváron is elindulhat a zászlósítás.

Az igen forgalmas 10-es út által átszelt Pilisvörösváron igen nehéz a gyalogosok dolga, ha át kívánnak kelni az út egyik oldaláról a másikra, éppen ezért a Tegyünk Együtt Vörösvárért Egyesület az összes helyi zebrához és két buszmegállóhoz is szeretne zászlókat tenni. Az egyesület tagjai szabálykövető módon először a Magyar Közút hozzájárulását kérték, és amennyiben ezt megkapják, kezdik is a telepítést.

Az alábbi online térképen nemcsak a már aktív zászlós gyalogos-átkelőhelyek, hanem a zászlót igénylő veszélyes helyszínek és a zebrán történt gyalogos gázolások is áttekinthetők.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top