Magyarország kúl

50 éves a Mézga család

A kelekótya pereputty története végig kísérte gyerekkorunkat.

A Mézga família kalandjai gyerekkorunk egyik kedvenc sorozata volt. Romhányi József és Nepp József meséjének első része 1968-ban készült, de népszerűsége a mai napig töretlen, a szereplők aranyköpései pedig már szállóigék.

„Egy forintért megmondom!”

Aladár, a zseniális képességekkel és elálló fülekkel megáldott kiskamasz egy csodás szerkezet segítségével kapcsolatot teremt MZ/X-szel, a 30. században élő köb-ükunokával, aki furcsa szerkentyűket küld a rokonoknak. A jövőből érkező szerkezetek persze, soha nem úgy funkcionálnak, ahogy kellene, így a rettentő atyai szigort erőltető, kissé együgyű apa, Mézga Géza és családja soha nem unatkozik.

„Kapcs ford!”

A retro sorozat zseniálisan realisztikus karaktereket vitt a képernyőre: a gyenge idegzetű anya, Mézga Gézáné, született Rezovits Paula, a csekély értelmű tinilányuk, Paula a sosem látott Hufnágel Pisti, és a könnyen idegállapotba kerülő, folyton zsörtölődő Máris szomszéd akár a szomszédunkban is lakhattak volna.

„Miért nem a Hufnágel Pistihez mentem feleségül?”

A szarkazmussal átitatott rajzfilm egyszerre volt életszagú, és földöntúli, vicces és tanulságos. A Mézga család nemcsak minket, gyerekeket ültetett a tévé elé, hanem aput, anyut és a nagyszülőket is. Neked ki volt a kedvenc szereplőd?

Nosztalgiázz a Mézga család első részével!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top