Magyarország kúl

Ezer rockzenész játssza egyszerre a Tankcsapdát Szegeden – várják a jelentkezőket

Világszerte nagyon mennek azok a flashmobok, amikor ezer rockzenész nyomja egyszerre ugyanazt a számot. Nos, Szegeden épp ilyenre készülnek.

Hatalmas dobásra készülnek április elsején szegedi zenészek, akik rockzenei flashmobot rendeznek több száz zenész részvételével, írja a Délmagyar.hu. A megmozdulás célja a rockzene, valamint az élő zenei produkciók népszerűsítése.

A honlapon várják a dobosok, basszusgitárosok, gitárosok és énekesek jelentkezését korra, nemre, életkorra és zenei stílusra tekintet nélkül. Egyetlen kitétel van: a dalok megfelelő szintű interpretációja.

A nem mindennapi eseményen két külföldi és két magyar rockzenei sláger hangzik majd el. Íme a dalok: Billy Idol: White wedding, Blur: Song 2, Tankcsapda: Ez az a ház és Sun City: Nem izgat. A slágerek elérhetőek a SzegedRocks weboldalán. A jelentkezési határidő 2018. január 31.

Már száznál is több zenész, többnyire gitárosok jelentkeztek, a zsűri folyamatosan bírálja el a produkciókat.  A szervezők reményei szerint mintegy ezer zenész muzsikál majd együtt április elsején, a nemrégiben elhunyt Szurdi Zsolt születésnapján. Így tisztelegnek a kiváló szegedi muzsikus emléke előtt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top