Magyarország kúl

Hányan és mikor futnak a Margitszigeten?

A főváros legismertebb kocogópályája a margitszigeti, ahol festői látvány találkozik a zavartalan futás lehetőségével. Most megmérték, hányan is használják.

A margitszigeti futókör (MTI-fotó: Soós Lajos)

Tavaly március 15. és december 28. között számlálta a margitszigeti futókörön elhaladókat az Eco-Counter Magyarország. Ők mérik ugyanis a kerékpárosforgalmat Budapesten, írja az Index.

Futók számának alakulása napközben a Margitszigeten (grafikon: EcoCounter)

A futóknál egészen más mérési módszerrel dolgoztak. Az érzékelők a hőkülönbséget észlelték, vagyis azt, hogy elhalad a mérőegység előtt egy melegebb folt.

Persze a folt lehet gyalogos, bringás, magányos kutya is, szóval az egzakt meghatározás miatt nem futókról, hanem egyszerűen áthaladókról beszélnek.

A legfontosabb adatok:

  • Összesen 1 039 841 áthaladást rögzítettek.
  • A legforgalmasabb óra: 848 áthaladás/óra (aug.29)
  • A legforgalmasabb nap: 8225 áthaladás/nap (ápr.2)
  • A legforgalmasabb hét: 42 435 áthaladás április első hetében.

A  forgalom napi lefolyását mutató ábrákról könnyen leolvasható, hogy a legtöbben kora este mennek futni a szigetre, írja az EcoCounter blogja. Munkanapokon 19:00 és 20:00 között átlagosan 343 áthaladást regisztráltunk az északi irányba. Másképp kifejezve: a legforgalmasabb időszakban átlagosan 10,5 másodpercenként futott át valaki az érzékelő előtt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top