Magyarország kúl

Ingyenes gyerektaxi indul Pécsen

Sok szülő fellélegezhet Pécsen, ahol példamutató kezdeményezés indult el: az ingyenes gyerektaxi a munkába járó anyukákon, apukákon segít.

Illusztráció: Thinkstock

Sok szülőnek okoz gondot, hogy gyermekének foglalkozásait, összeegyeztesse a saját munkájával, nem beszélve a gyermekfelügyeletről, amit gyakran csak nagy logisztika árán sikerül megoldani, írja a bama.hu.

Februártól indul el a gyerektaxi a Pécsimami Közhasznú Egyesület koordinálásával, de még várják azoknak a pécsi szülőknek a jelentkezését, akik szeretnék igénybe venni a szolgáltatást.

– A gyerektaxi sokak számára nyújthat segítséget a munka és a család összehangolásában. Eddig 14-16 gyermek édesanyja jelentkezett, de még várjuk azokat, akiknek ez a lehetőség megkönnyítené a mindennapokat

– mondta Gellén Nóra.

A Pécsimami Közhasznú Egyesület elnöke hozzátette, hogy az online jelentkezési űrlapot kitöltőkkel a Pécsi Nő-Köz-Pont munkatársa telefonon felveszi a kapcsolatot és egyezteti, hogy a gyerekeket mely napokon és milyen időpontban kellene elvinni a megadott helyszínre, majd a hónap végére elkészül az útvonalterv. A programba bekerülő 4-14 éves korú gyerekekért fix időpontban megy egy kisbusz, amelyet hivatásos sofőr vezet, az utazókra pedig szakképzett gyerekfelügyelő vigyáz.

Gellén Nóra elmondta, a gyerektaxi szolgáltatásra azon szülők jelentkezhetnek, akiknek munkaideje túlnyúlik az óvoda vagy az iskola nyitvatartási idején, illetve azok is, akik egy-egy napon nem tudják elvinni gyermeküket egy iskolán kívüli foglalkozásra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top