Magyarország kúl

Arany Medvéért indul a magyar rendezőnő animációs filmje

A berlini filmfesztivál versenyprogramjában, azaz az Arany Medvéért indul egy fiatal magyar rendezőnő filmje, a Solar Walk. Igaz, dán színekben.

BREAKING: Solar Walk got selected to Berlinale Shorts Competition 2018!! Im so excited about this! Thanks for the great…

Közzétette: Réka Bucsi – 2018. január 9.

Nyilvánosságra hozták a 2018-as berlini filmfesztivál, azaz a Berlinale rövidfilmes programját, amiben ezúttal is ott lesz egy magyar alkotó, írja az Index. Bucsi Réka új animációs filmje, a Solar Walk (Napséta) a versenyprogramban debütál majd.

A film az alkotásról szól, illetve arról a melankolikus érzésről, ami azzal jár, ha az ember elfogadja a káoszt érinthetetlennek, gyönyörűnek és kozmikusnak. Az egyedi és játékos animáció jeleníti meg az alkotás iránti szenvedélyt a hivatalosan kiadott leírás szerint, de talán az előzetes többet mond arról, hogy mire is lehet számítani.

A Solar Walk egyébként koncertfilmes animációnak készült, a dán Aarhus Jazz Orchestra kíséretével már vetítették egy ötvenperces változatát. Ebből készült az a verzió, ami a berlini filmfesztiválra bekerült.

Közzétette: Réka Bucsi – 2015. december 23.

Bucsi Réka a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen tanult, animációs rövidfilmjei már korábban is szép sikereket értek el, a Symphony no. 42 című filmje egészen az Oscar-shortlistig jutott. Legutóbb a Love című filmje mutatkozott be a berlini filmfesztiválon. Solar Walk című filmje dán színekben versenyez majd, a hangmérnök Lukács Péter Benjámin és ő a két magyar a stábban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top