Magyarország kúl

Rosszul is lehetsz a keddi kettős front miatt!

Nem lesz a kedvencünk a hét második napja: levertség, szédülés, béna sofőrök az utakon - mindez az időjárás miatt. Nagyon kell figyelni, hogy ne legyen baj!

Kedden okklúziós front alakítja az időjárásunkat, egyre többfelé lehangoló, szürke időt okozva, írja a Meteoklinika.hu. Gyakori panasz lehet a rosszkedv, fásultság, még akkor is, ha nem tartozik a kimondottan frontérzékenyek közé. Ilyenkor nem esik jól kimozdulni, munkába vagy iskolába menni, a kedvetlenséggel párhuzamosan pedig jelentősen csökkenhet a teljesítőképessége. A gyerekek esetében is rosszkedvet tapasztalhat, ilyenkor ők is türelmetlenebbek egymással, a kisebbek nyűgösebbek.

Amennyiben frontérzékeny, akkor többek között vérnyomásproblémákat tapasztalhat, szédülés, rosszullét léphet fel. Napközben fogyasszon el egy-két csésze galagonyateát, illetve tervezze meg praktikusan a napját, hogy elkerülhesse a kapkodásból, sietségből járó idegeskedést.

A légszennyezettség csak a szelesebb vidékeken csökken, de a nagyobb városok forgalmasabb csomópontjainak közelében időnként még megemelkedhet a szállópor mennyisége.

A közlekedést nyugaton helyenként esőtől nedves útszakaszok, illetve ingerlékeny, figyelmetlen sofőrök nehezítik, a szétszórtság a gyalogosokra és a kerékpárral közlekedőkre is jellemző lehet. A reflexidő megnyúlása tovább fokozza a balesetveszélyt, a nedves útburkolat miatt pedig megnövekszik a féktávolság.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top