Magyarország kúl

Két magyar is lehet az év legjobb európai kézise

A férfiak között Lékai Máté, a nőknél pedig Görbicz Anita jelölt az év legjobb kézilabdázója címre az európai szövetség (EHF) szavazásán.

Görbicz Anita (MTI-fotó)

Az EHF honlapján keddtől lehet voksolni a nyolc férfi, illetve a kilenc női jelöltre.

Az MTI összefoglalója szerint Lékai Máté 2017-ben negyeddöntős volt a franciaországi kézilabda világbajnokságon, illetve kijutott a jövő hét pénteken kezdődő horvátországi Európa-bajnokságra a magyar válogatottal. Klubcsapatával, a Telekom Veszprémmel a Bajnokok Ligájában bronz-, a SEHA Ligában ezüstérmet szerzett, továbbá megnyerte a bajnokságot, valamint a Magyar Kupát.

A világ legjobbjának 2005-ben megválasztott Görbicz Anita a nemzeti együttessel nyolcaddöntős volt a decemberi, németországi világbajnokságon, a Győri Audi ETO KC színeiben pedig Bajnokok Ligáját és bajnokságot nyert.

Légiósok a jelöltek között

A férfiak között a Veszprém szerb balátlövője, Momir Ilic is szerepel a jelöltek között, és a csapathoz idén nyáron visszatért vajdasági születésű kapusra, Sterbik Árpádra is lehet szavazni. Utóbbi tavaly júniusban BL-t nyert a macedón Vardar Szkopje színeiben. A nőknél a Győr világbajnoki ezüstérmes jobbátlövője, Nora Mörk is megtalálható a névsorban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top