Magyarország kúl

Mit hoz nekünk 2018?

Külföldi szupersztárokkal, melós szombatokkal, világbajnokságokkal, kozmikus szépségekkel és sajnos természeti katasztrófákkal is szembe kell néznünk jövőre. Mik azok, amik elkerülhetetlenek lesznek 2018-ban? Íme!

Igen eseménydús évnek ígérkezik ez a 2018. Nem elég, hogy áprilisban elkezdődnek az országgyűlési választások, telis-tele leszünk sport -és kulturális eseménnyel. A teljesség igénye nélkül, csak a legfőbb történésekre koncentrálva összeszedtük nektek, mire készüljetek 2018-ban.

Magyarország több világbajnokságnak is otthont ad: érkeznek a jégkorongozók, a junior műúszók, és a birkózók is a világ minden tájáról. 2018-ban ismét vitorlázásban, a dragonosoknak rendeznek Európa-bajnokságot a Balatonon.

Ugyan mi labdába sem rúgtunk, de nyáron Oroszországban kerül sor a 21. labdarúgó-világbajnokságra.

Jövőre hatszor is dolgoznunk kell szombaton, ám cserébe kilenc hosszú hétvégén lógathatjuk a lábunkat. Március 10-én, április 21-én, október 13-án, november 10-én, december 1-jén és 15-én szombatonként muszáj lesz munkába állnunk. Viszont március 16-át, április 30-át, október 22-ét, november 2-át, december 24-ét és 31-ét hozzácsapják egy-egy hétvégéhez, így bőven lesz lehetőség miniszabikra is. 2018 augusztus 20-a hétfőre esik, így az egy munkaszüneti nap. Húsvét hétfővel és Pünkösdhétfővel összesen kilenc hosszú hétvégének örülhetünk jövőre.

Geológusok szerint 2018 a földrengések éve lesz. Nagyon komoly és bonyolult számítások alapján a földmozgások számának ugrásszerű növekedését jósolják. A szakemberek szerint emiatt 15-20 nagyobb katasztrófára kell felkészülnünk a világ bármely pontján.

Részleges napfogyatkozás a budapesti Hősök tere felett 2015. március 20-án. Fotó: Sóki Tamás, MTI

Minden hónapban kozmikus szépségeket csodálhatunk 2018-ban is, érdemes ezeknek utánajárni és többször is az eget kémlelni. Jövőre rengeteg csodás égi jelenségnek lehetünk szemtanúi. Ha mindet élőben szeretnénk látni, akkor bizony utaznunk is kell. Teljes Holdfogyatkozásnak mindjárt január 31-én örülhetünk Ázsiában, Ausztráliában, a Csendes-óceáni térségben és Észak-Amerika nyugati felén. Romániából pedig csak a Hold kilépése a Föld árnyékából lesz megfigyelhető. Február 15-én részleges Napfogyatkozást élhetünk át a Csendes óceán déli részén, az Antarktiszon, és Dél-Amerika déli részén. Sajnos hazánkat ez nem érinti. De július 31-én ugyanezt nézhetjük meg a Csendes óceán és Ausztrália déli részéről. Teljes Holdfogyatkozással is megörvendezteti 2018 azokat, akik július 27-én Dél-Amerika, Európa, Afrika, Ázsia vagy Ausztrália valamely országába utaznak. Hozzánk legközelebb Romániából figyelhető meg a nem mindennapi jelenség, amelynek csúcspontja 23 óra 22 perckor következik be.

Részleges Napfogyatkozásnak is örülhetünk Európa északi részén, a Jeges-tengernél, Grönlandon, Közép -és Észak-Ázsiából, ha augusztus 11-én odautazunk. Itthon ebben az időszakban csodálhatjuk meg a csillaghullást, amikor is az év legtöbb hullócsillagát számlálhatjuk az égbolton.

Helló világsztárok!

Igazi szupersztárok érkeznek hazánkba 2018-ban: az Iron Maiden, a Depeche Mode (ők előtte február 2-án a Papp László Sportarébában is tiszteletüket teszik), és a Rudimental a soproni VOLT-on koncertezik, míg a Balaton Soundon David Guetta, Martin Garrix és a Chainsmokers csap hatalmas bulit. A Sziget legnagyobb durranása jövőre Ed Sheeran lesz. Valamennyi fesztivál még titokban tartja sztárfellépőit, így az előkelő kör mindenképp bővül majd. Január 28-án Rod Steward lep meg bennünket az Arénában, és februárban Emeli Sandé is színre lép ugyanitt. De tavasszal együtt énekelhetünk Anastaciaval, Lara Fabiannal vagy James Blunttal is.

Márciusban duplakoncertet ad hazánkban a spanyol isten, Enrique Iglesias, áprilisban pedig érkezik a Metallica, ahova néhány óra alatt az összes jegy elkelt. Májusban berobban hozzánk Rag’n’bone man, júniusban nálunk Arénázik Lanny Kravitz. Billy Idol július 2-án látogat el hozzánk, míg a világ legjobb basszusgitárosa, Victor Wooten (koncertjeire sokszor évekkel korábban sem lehet jegyet kapni) novemberben teszi tiszteletét. És akkor ezek “csak” a külföldi sztárok. A kiváló hazai előadókat, a klasszikus zene nagyjait meg sem említettük, pedig 2018-ban gyakorlatilag mindenki megörvendeztet bennünket, aki számít. Nincs olyan ember, aki ne találna ínyére való zenei étket a jövő évben.

Menjetek minél többet a természetbe, utazzatok sokat Magyarországon belül, látogassatok el megannyi színházi darabra vagy üljetek be a mozikba! Legyen akár tél, tavasz, nyár vagy ősz, itthon minden napra találtok megfelelő programot 2018-ban is, vagy olvasnivalót nálunk!

Mert Magyarország Kúl. 2018-ban is.

BÚÉK mindenkinek!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top