Magyarország kúl

10 idézettel emlékezünk a szülinapos Klapka Györgyre

Idézetek Klapka Györgytől üzletről, világnézetről, vállalkozásról.

Klapka György 1928. december 24.-én született és alig pár nappal a 88. születésnapja után 2017. január 4.-én hunyt el. 10 idézettel emlékszünk rá:

“Az első – és egyben legrosszabb – vállalkozásom az volt, hogy karácsonykor jöttem a világra, így mindig egy ajándékot kaptam karácsonyra és szülinapra.”

“Minden jónak látszó ötletet kipróbálok, megvalósítok. Ha látom, hogy megy valami, akkor rámászok. Ha nem megy, akkor meg elaltatom.”

“Egy jó vállalatvezető jobb jogász, mint a jogásza, jobb könyvelő, mint a könyvelője, jobb szakértő, mint a szakértője. Mindenhez érteni kell ahhoz, hogy sikeres legyek.”

“A pénz az utcán hever, csak észre kell tudni venni.”

Fotó: TV2

“Egy tanult ember a hegy tetejéről látja a világot, egy tanulatlan ember pedig a völgyből, és a völgyből egyáltalán nem ugyanazt lehet látni, mint a hegy tetejéről. Szóval a tanulás a világnézet, a másik szemszög, a más szemléletmód megismerése miatt fontos.”

“Lusta zsenivel még nem találkoztam.”

“Szerintem az, hogy pipacsok nyílnak a réten, terjeng a rózsaillat, és meztelen lányok szaladgálnak azért, hogy legyen egy ­autóm, az nem reklám.”

“Engem az akadályok nem hátráltatnak, hanem küzdésre késztetnek.”

“Három dologba kell befektetni: egyharmad aranyba, egyharmad értékpapírba, egyharmad ingatlanba. Valamelyik a három közül mindig megy, ha meg nem, akkor kell venni.”

“A hozzáadott értékem az, hogy mindig megpróbálok olyan dolgot csinálni, amit más nem csinál, vagy csinál, csak én más módon. És minden jónak látszó ötletet kipróbálok, megvalósítok.”

És erre emlékeztek?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top