Magyarország kúl

Jön a legidegesítőbb hétvége: szeles, fejfájós, bevásárlós

A karácsony békéje előtt még kapunk egy meglehetősen idegekre mászó hétvégét, amikor az élénk szél, a nyirkos hideg keveredik a bevásárlás miatt őrült forgalommal az utakon és a bevásárlóhelyeken. Csak türelmesen!

Hazánkban szombaton délelőtt zmagyömében még erősen felhős lesz az ég, helyenként szakadozik fel a felhőzet, elszórtan kisebb eső, zápor, a hegyekben hózápor alakul ki, írja a HáziPatika.com. Délután változóan, helyenként erősen felhős lesz az ég, említésre méltó csapadék már nem várható. A szél napközben élénk északnyugati lesz.

Hajnalban -1, 5 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 2, 7 fok között alakul. Késő este 0, 5 fok lesz.

Szombaton eleinte a kettősfront még érezteti hatását, majd napközben már megszűnik a fronthatás. Eleinte az arra érzékenyeknél vérnyomásproblémák és a keringési zavarok léphetnek fel, emellett fejfájás és ingadozó komfortérzet is jelentkezhet. A szélre érzékenyek szintén fokozódó tünetekre készüljenek, stresszesebbek, feszültebbek, ingerültebbek lehetnek. Az érzett hőmérséklet a mért értékek alatt alakul. A balesetveszély ilyenkor nem elhanyagolható, tekintettel a megnövekedett ezüsthétvégi forgalomra.

Vasárnap nem lesz változás, az átlag nappali hőmérséklet kicsit alacsonyabban, 1, 5 fok körül lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top