Magyarország kúl

Holdjáró cipő: Magaslati levegő és bokaficam

Aki igazán menő volt, és pénze is volt, Sonaxot és Buffalot hordott. A többiek beérték az utánzatokkal, és azokban bukdácsoltak.

A holdjárót a Spice Girls  hozta divatba  20 éve, ennek köszönhetően a tinilányok jelentős része traktorkerekekhez hasonlító cipőkben emelt magán egy emeletnyit, és ezekben próbált közlekedni.

Sonax: Akinek anyagi lehetőségei és lábizmai engedték, ilyen holdjáróban feszített

A holdjáró nem állt jól senkinek: a vékony lányok úgy néztek ki, mintha ytong téglát kötöztek volna a talpukra, a husibb csajok lábát pedig csak tovább erősítette a bumfordi lábbeli. Aki alacsony volt, groteszk látványt nyújtott az ormótlan cipőben, a magaslati levegőt szívó csajok meg mindenhova beütötték a fejüket.

Az extra magas talpú cipők balesetveszélyesek voltak, hiszen elég volt egy apróbb mélyedés a járdán, vagy egy rossz lépés, és könnyen a kórházban köthettünk ki. Persze ez mit se számított: ha trendi akartál lenni, ilyen cipőt viseltél. De ne felejtsük, hogy a Buffalo cipők nemcsak a lányokat, hanem a fiúkat is magukkal ragadták… neked volt is volt retro  holdjáró cipőd?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top