Magyarország kúl

Siófokon drágább az új lakás, mint Budapesten

Tart az újlakás-építési láz az országban, és meglepő eredményeket produkál. Most először fordult elő például, hogy az átlagos négyzetméterár a balatoni bulivárosban felülemelkedett a főváros luxuskerületeinél is.

A Siófoki Víztorony, a város éke

Az Otthontérkép több mint hatvan jelenleg futó lakóparki beruházást, azok kínálati árait, továbbá a Google-ban a lakópark kulcsszó keresettségét vizsgálta az elmúlt 4 évre vonatkozóan, írja az mfor.hu. Ebből egyértelműen leszűrhető, hogy az új építésű lakások áfájának csökkentésére és a csok kiterjesztésének bejelentésére tehető az az időszak, amikor az új építésű ingatlanok, azon belül is a lakóparknak nevezett társasházi beruházások igazán a reflektorfénybe kerültek.

A közel két éve tartó folyamatoknak köszönhetően elképesztő ütemben bővül az új építésű ingatlanok kínálata, jóllehet az árak is ilyen tempóban emelkednek. Az új “lakóparkok” ingatlanjainak négyzetméterára széles skálán mozog, esetenként akár háromszoros árkülönbséggel is találkozhatunk.

Meglepő módon a drágasági rangsort a Balaton vezeti, élen Siófokkal, ahol 1 millió forint/négyzetméter árra számíthatnak a vásárlók, de ott van például Csopak is, ahol 757 ezer forint a tarifa. Budapest 705 ezer forint/négyzetméterrel csupán a dobogó harmadik fokára kerülhetett fel, de még így is megelőzi Budaörsöt, Székesfehérvárt és Balatonlellét. Vannak azonban olyan területek is, például Nyíregyháza és Szigetszentmiklós, ahol ennek feléért, harmadáért is, 300 ezer forint/négyzetméter környékén lehet vásárolni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top