Magyarország kúl

Emiatt özönlenek télen is a turisták Budapestre

Az idén a főváros számos turisztikai ranglistán szerepelt előkelő helyen, és az év vége felé íme egy újabb: a legjobb hat téli úti cél között vagyunk, Európában egyedüliként.

C S I L L A M O S – 2 0 1 7Újra jár a kedvenc Karácsonyi villamosunk. Pár órája készítettem ezt a friss ropogós képet Nektek! :)Megosztani ér! <3

Közzétette: Rizsavi Tamás – 2017. november 30.

Budapestet is beválasztották az elismert Condé Nast Traveler magazin hat legjobb téli úti céljait felsoroló ranglistájára, írja a hvg.hu.

A lap szerint azért lehet imádni a magyar fővárost, mert közel harminc évvel a kommunizmus bukása után visszaszerezte a Kelet Párizsa címet.

Új életet leheltek az Osztrák-Magyar Monarchia korábbi koronaékszerébe, felújították a gyönyörű épületeket és széles sugárutakat, amelyek megférnek a modern építészet darabjai mellett.

Budapest olyan hely, ahol félredobhatjuk a térképet, és bátran eltévedhetünk a paloták, parkok és a Duna-parti panorámát kínáló pontok között. És persze betérhetünk a mellékutcák bárjaiba, ahol megkóstolhatjuk a magyar borokat is – tették hozzá.

A Condé Nast Traveler most az Aria Hotelt emelte ki a budapesti szállodák közül, amelynek tetőterasza a legjobb Közép-Európában és érdemes kipróbálni a hotel éttermét is, amelyet az 1858-ban alapított Café Gerbeaud-val visznek.

Budapest egyébként olyan helyekkel együtt került fel a listára, mint Patagónia, Francia Polinézia vagy Sanghaj.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top