Magyarország kúl

Ők lesznek a Bocuse d’Or magyar döntősei

Hat fiatal séf került be a legnevesebb szakácsverseny magyar döntőjébe. A szigorú zsűri dolga az lesz, hogy eldöntse, melyikük képviseli majd hazánkat az európai megmérettetésen.

Íme a Bocuse d'Or magyar selejtezőjének továbbjutói: Zsolt Haraszti, Adam Pohner, Garai Ádám, Richárd Elek, István Volenter és Veres Isti – ők versenyeznek majd a döntőben!

Közzétette: Magyar Bocuse d'Or Akadémia – 2017. december 3.

A francia Paul Bocuse mesterszakácsról elnevezett megmérettetés a világ egyik legrangosabb szakácsviadala, amelynek döntőjét minden második évben rendezik meg, írja az origo. A következő világverseny 2019-ben lesz, az európai döntő pedig 2018 júniusában. December 3-án, vasárnap a selejtező végén kiderült, ki az a hat fiatal séf, aki továbbjutott a magyar döntőre, és akik közül egy esélyt kapott arra, hogy képviselje Magyarországot Bocuse d’Or európai válogatóján Torinóban.

A selejtezőre pályázat útján kerülhettek be a séfek. A versenyre minden olyan magyar állampolgárságú szakács pályázhatott, aki 2017. január 26-ig betöltötte 21. életévét, és elhivatottnak érzi magát a nagy presztízsértékű versenyen való megmérettetésre.

A beérkezett pályamunkákból a Magyar Bocuse d’Or Akadémia tagjaiból álló zsűri – Szulló Szabina, Széll Tamás, Vomberg Frigyes, Wolf András, Sárközi Ákos, Segal Viktor, Bíró Lajos, Nyíri Szása, Ruprecht László, Lutz Lajos – Hamvas Zoltán elnökletével választotta ki a legígéretesebb recepteket.

A selejtezőről a következő hat versenyző jutott tovább, ők versenyeznek majd a február 8-án a SIRHA Budapesten, a magyar döntőben (ábécé sorrendben, nem az elért pontszámok alapján): Elek Richárd, Garai Ádám, Haraszti Zsolt, Pohner Ádám, Veres István és Volenter István.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top