Magyarország kúl

Így készül a körömpörkölt

A körömpörkölt nem kíméli a gyomrot, sőt szaga is van. De ettől még finom.

A pörkölt egyszerű lehet, de ha nem vagyunk gyakorlottak a konyhában, akkor a körömpörkölt nehézséget okozhat.

Hozzávalók:

  • 1500 g sertésköröm (lehetőleg első körmök közül)
  • 200 g vöröshagyma
  • 150 g zsír
  • 200 g zöldpaprika
  • 100 g paradicsom
  • 12 g fűszerpaprika
  • köménymag
  • fokhagyma

Elkészítés:

Tisztítsd meg a körmöket, ha kell, a gáz lángja felett perzseld le a lábakról a szőrt. Mosd meg és darabold fel, ehhez nem árt egy éles kés – ha ilyened nincs, a hentes felszeli.

Készítsd el a pörköltalapot, majd ha visszapirítottad zsírjára, add hozzá a körmöket, és kezdd el párolni, de fedő alatt. Egyesek úgy vélik, ha kevés a leve, pótolni kell vízzel, ha így tennél, csak keveset adj hozzá. A köröm előnye, hogy ömlik belőle a kollagén, azaz a pörkölt(öd)nek még akkor is sűrű szaftja lesz, ha felhúzod egy kis vízzel. Szépen, lassan főzd, nincs az a pörkölt, amit gyorsan kell megfőzni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top