Magyarország kúl

Magyarországra jön Sophia, az első robot világsztár

Sophia, az első (szaúdi) állampolgárságot nyert robot is a vendége lesz annak a nyári jövőkonferenciának, ahová az egyik legmenőbb hollywoodi látványtervezőt is várják.

A Brain Bar nem várja meg, mit hoz a jövő, hanem elébe megy – mondják a budapesti konferencia szervezői, a valasz.hu híre szerint. A tudomány, a technológia, az üzleti, kulturális és politikai szféra elismert szereplői 2018. június 1-2. között a Corvinus Egyetem campusán gyülekeznek. Az előadók közül húszat már most bejelentettek.

Közzétette: Hanson Robotics Limited – 2016. október 11.

Sophia, a humanoid robot, ami az emberiség legsötétebb félelmeivel viccel: a Hanson Robotics teremtménye képes az érzelmek kifejezésére, felismeri az arcokat, így szemkontaktust is tud tartani, érti a beszédet, és néha még egy-egy viccet is elsüt. Októberben szaúdi állampolgárságot kapott, így egyébként több jogot szerzett, mint az ott élő nők. Játszott már kő-papír-ollót Jimmy Fallon showmannel, és szerepelt az Elle magazin címlapján.

Nathan Crowley, ha kell, a működő vulkán tetejére áll, ha kell, jeges vízbe, csak hogy elkapja a tökéletes helyet. Hollywood egyik legkeresettebb és legmerészebb látványtervezőjének agyát a fekete lyukak, féregjáratok és téridő görbület indítják be, káprázatos futurisztikus világokat álmodik meg, amelyeket a jelenkor inspirál.  Szakmai önéletrajzában olyan filmek szerepelnek, mint a teljes Sötét lovag trilógia, a Dunkirk, az Interstellar vagy az HBO egyik sikersorozata, a Westworld.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top