Magyarország kúl

Az Omega száma szól az amerikai sorozatban

Néha a legmeglepőbb helyeken futhatunk össze a magyar rockzene gyöngyszemeivel: legutóbb épp egy időutazós amerikai sorozat egyik epizódját festette alá az Omega egyik száma.

A Future Man a Hulu új sorozata, amelyben egy kutatólaborban dolgozó lúzer egy videójáték megnyerésével magára szabadítja a jövőt, pontosabban az onnan érkező kommandót, aminek az a feladata, hogy a lövöldözős játékot megnyerő személlyel együtt megmentse az emberiség jövőjét.

A Comment:com egyik olvasója vette észre, hogy az első rész végén a vége főcím alatt ismerően érces hang dalol, maga Kóbor János. A nóta az Omega Addig élj című 1974-es száma (a Nem tudom a neved albumról), amely angol verzióban szól a sorozatban, hiszen a zenekar ebből is készített angol verziót, ahogy több számukból is.

A  Nora Felder music supervisorral készített interjúból kiderül, hogy ha nincs elég pénz a sorozat zenéjére, akkor kreatívnak kell lenni, és kevésbé ismert, de hangulatában illeszkedő darabokat kell találni. Az Omega valószínűleg olcsóbb volt a hatvanas évekhez (a pilot vége ott játszódik), mint egy amerikai rockzenekar.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top