Magyarország kúl

Imádják a svájci fotós debreceni madárképeit az interneten

Az Instagramon publikálta a búbos bankákról és kék vércsékről Debrecenben készült fotóit a svájci Mario Böni, és az internet népe nem bír betelni velük.

Mario Böni svájci természetfotós búbosbankákról készült képe az egyik legnépszerűbb Debrecenben készült fotó, amit az utóbbi napokban töltöttek fel az Instagramra, írja a dehir.hu. A fotós oldalán több mint 1300-an lájkolták, a képet megjelentette a Birds Adored oldal is, ahol eddig 3300 lájkot kapott.

A búbosbanba az egyik legismertebb és legnépszerűbb madarunk, már háromszor választották az év madarának Magyarországon, legutóbb 2015-ben. Hazánkban a felmérések szerint 10-17 ezer pár fészkel. A svájci természetfotósnak egyébként nagy szerencséje van ezzel a két madárral, hiszen a búbosbankák nagy többsége már szeptemberben elrepül Magyarországról, lakott területeken azonban tovább maradhat egy-egy példány, akár még decemberben is találkozhatnak velük a madármegfigyelők.

A fotós kék vércséket is lencsevégre kapott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top