Magyarország kúl

Példa a Balatonnak: egész évben nyitva a tihanyi éttermek

A település új kezdeményezése révén ősszel és télen hétköznapokon is nyitva van a vendéglátóhelyek zöme.

ma

A tihanyi apátság épülete

Tihanyban nem húzzák le a rolót az éttermek és vendéglátóhelyek  a szezon végeztével, írja a hirbalaton.hu. Tósoki Imre, a település polgármestere arról beszélt a Lánchíd Rádió Magyar tenger című műsorában, hogy hétvégeken már nem csak egy-két vendéglő, hanem  a műemléki területeken a központban üzemelő vendéglátó egységek 60-70 százaléka nyitva van.

A polgármester néhány éve – üzenve a többi településnek is – arra kérte a községben vendéglátóhelyet üzemeltetőket, hogy tartsanak nyitva a balatoni főszezonon kívül is.  A rendszer azonban azóta nagyszerűen működik, olyannyira, hogy ma már van egy- két étterem, amely a téli időszakban hét közben is  déltől este nyolc óráig nyitva tart.

Ezek többnyire önkormányzati tulajdonban lévő melegkonyhás vendéglátóhelyek, melyek esetében a bérleti szerződés megkötésekor feltételül szabták a téli nyitva tartást.

Nem az volt a fontos, hogy minél több bérleti díjat tudjunk elkönyvelni, hanem az, hogy az idelátogatók minőségi szolgáltatásokkal találkozhassanak szezonon kívül is –

mondta Tósoki Imre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top