Magyarország kúl

Ez volt a 20 éves Tamagocsi eredeti célja!

Világszinten több millió gyereket rántottak magukkal az apró, csipogó virtuális háziállatok, amiknek enni kellett adni, és figyelni az életfunkcióira. Neked volt Tamagocsid?

Amikor még az internet nem terjedt el széles körben, érkezett Japánból egy őrület, a Tamagocsi. Körülbelül 76 millió példányt adtak el az eredetileg kislányoknak készült játékból : a gyártó egyfajta felkészítő, oktató jellegű játéknak szánta, amivel az anyai felelősségvállalásra szándékozta nevelni a kicsiket. Itthon inkább a háziállat tartást helyettesítette a játék.

A Tamagocsik valóban felelősségre tanították a gyerekeket , mert ha ezek a biszbaszok nem kaptak virtuális ennivalót, és elhanyagolták őket, kimúltak, beadták a kulcsot, nem lehetett újraindítani őket. Az akkori technikának  megfelelően a Tamagocsik tudtak egymáshoz kapcsolódni bluetoothon keresztül, házasodni is lehetett, és ugyanúgy, mint az emberek, nem voltak örök életűek. Ha megfelelően gondoztuk, etettük őket, szépen, tisztességben megöregedtek, és eltávoztak a virtuális Mennyországba. Itthon sokan a Tamagotchi temetőben helyezték végső nyugalomra ezeket a retro  csodákat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top