Magyarország kúl

Viszlát, Ezüstpart Hotel! Siófok búcsúzik egy korszaktól

Ikonikus szállodától búcsúzik a Balaton: bezár az Ezüstpart Szálló Siófokon. A bútorokat kiárusították.

Közzétette: Hotel Ezüstpart Siófok – 2017. július 24.

Nemrégiben egy Facebook-üzenetben elbúcsúzott vendégeitől Siófok és az egész Balaton egyik legismertebb szállodája, írja a 24.hu.

A Tillai Ernő tervezte Ezüstpart Szálló nemcsak a déli part egyik legmonumentálisabb, de kagylósoros, távolról tojástartóra vagy amőbatáblára emlékeztető homlokzata miatt az egyik legmenőbb épületének is számított 1983-as megnyitása óta. A 340 szobás, közel kétezer vendég befogadására alkalmas, uszodás főépületen kívül a szállodakomplexumhoz három melléképület is tartozott, amelyek egyebek mellett táboroknak és erdei iskoláknak adtak otthont.

Ezen épületek visszabontását már márciusban megkezdte az ingatlan tulajdonosa, helyükön 62 lakásból álló vízparti nyaralóegyüttes épül.

A hotel bútorait egyébként kiárusították, vasárnapig lehetett lecsapni például egy kétszemélyes ágyra húszezer forintért, vagy egy lámpára kétezerért.

Közzétette: Hotel Ezüstpart Siófok – 2017. szeptember 12.

Maga a szálloda 2004 óta már csak a nyári szezonban nyitott ki, az utóbbi években a balatoni panoráma mellett inkább a retró hangulat és a viszonylag kedvező árai adták a vonzerejét.

A 24.hu szerette volna megtudni az ingatlan tulajdonosától, hogy a szálloda bezárása után mik a tervei az ikonikus épülettel, ám elzárkózott attól, hogy bármilyen információt adjon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top