Magyarország kúl

5 érv, hogy Visegrádra kirándulj

A kirándulás mindig jó ötlet, de mi legyen az úti cél? Tessék,itt van öt érv Visegrád és a Dunakanyar mellett.

Visegrád a Dunakanyarban, Budapesttől északra, és nagyjából 30 km-re található. A fővárosból többféleképpen is könnyen megközelíthető, akár egy vonatos túrával vagy szárnyashajózással is színesíthetjük a programot.

  • A város vasúton a Budapest-Szob fővonalról, (Nagymaros-Visegrád távolsága Budapesttől 51 km, a város révátkeléssel érhető el.
  • A Duna Budai oldalán Budapestről, HÉV Szentendréig közlekedik. (22 km, kb.41 perc) innen autóbusszal lehet kijutni Visegrádra.
    A buszmegálló közvetlen a HÉV végállomása mellett található.
  • Budapesten az  Árpád hídnál lévő buszmegállóból közvetlen buszjáratok is indulnak Visegrádra (44km, kb. 80 perc).
  • Kirándulóhajón is érkezhetünk a menetidő Budapesttől kb. 3 óra 15 perc
  • Szárnyashajóval pedig kb. 55 perc Budapestről
  • Visegrád Esztergomtól szárnyashajóval 1 óra 15-30 közötti menetidő alatt közelíthető meg
  • Autóval a 11-es főúton juthatunk ki Visegrádra, (Budapestről 44 km, Esztergomtól 22 km.)

Akár egy Esztergomi városnézéssel is összeköthető

Még egy kicsit a hajózásnál maradva, ha valamilyen oknál fogva nem szeretnénk az egész napot Visegrádon tölteni átruccanhatunk Esztergomba is, megnézni például a bazilikát, igazán gazdag, emlékezetes napot zárhatunk így.

Túrázás és kultúra együtt

Persze Visegrádon is annyi a látnivaló, hogy akár több napot is érdemes itt eltölteni. Adózhatunk a kultúrának megnézhetjük a fellegvárat, a királyi palotát és Mátyás Király múzeumot, de természetjárásra is van lehetőség, gyönyörű tájakat fedezhetünk fel.

Lenyűgöző a kilátás

Visegrád nem véletlenül az egyik legszebb város egész Magyarországon, lenyűgöző kilátással rendelkezik a Dunakanyarra. Érdemes felmenni  Visegrád legmagasabb csúcsa a 377 méter magas Nagy-Villámra és az ott található Zsitvay-kilátóból is megszemlélni a kilátást.

View from Ruin castle of Visegrad, Hungary, Danube, photo filter

Extrém lehetőségek

Ha egy kis izgalomra vagyunk, a Visegrádi bobpálya kihagyhatatlan úti cél, a bobozás mellett pedig egyéb extrém élményre is van lehetőség kipróbálhatjuk a canopy pályát is, ahol 5 emelet magasan, kötélen csúszva csodálhatjuk a tájat!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top