Magyarország kúl

6 reménység, aki itthon akar boldogulni

Hat külföldön is tanult, vibrálóan izgalmas magyar fiatal kapott ösztöndíjat, egyben lehetőséget, hogy hazai startupoknál ismerkedjenek leendő hivatásukkal. Közös vonásuk, hogy mindegyikük itthon képzeli el a jövőjét.
Idén ötödik alkalommal hirdette meg a startupokkal foglalkozó Bridge Budapest az ösztöndíj pályázatát, amelyre sok tehetséges fiatal jelentkezett, írja a digitalhungary.hu. A hat hónapos, fizetett állást nyújtó program keretében a nyertes fiatalok szakmai tapasztalatot szerezhetnek, és megismerhetik a startup kultúrát. A programba alapszakos, mesterszakos és friss diplomások is jelentkezhettek, hogy az egyetemen tanultakat gyakorlati tudássá formálják kiválasztásuk után.
Csak úgy, mint az elmúlt években, az ösztöndíjasok idén is fél évet tölthetnek el innovatív, nemzetközileg is versenyképes cégeknél. Ideális esetben – ahogy az a korábbi években is többször előfordult – a fél éven messze túlmutató együttműködés alakul ki, pályakezdőkből avanzsálva egy-egy vállalkozás oszlopos és tetterős tagjává – vagy egyes esetekben akár résztulajdonosává.

Divatreménység és kínai nyelv hobbiból

A legmenőbb magyar divatmárkák egyikénél, a nem csak a hazai piacon elismert Nanushkánál fog 6 hónapot eltölteni HEISLER DORIS. Doris a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Kommunikáció és Médiatudomány szak, PR szakirányának elvégzése után az Egyesült Királyságban, a University of Southampton Fashion Marketing szakán szerezte meg mesterdiplomáját. Jelenleg is már három nyelven beszél, Magyarországot mégis jó kiindulási pontnak tartja szakmai szempontból.

ERDŐ ISTVÁN az Egyesült Királyságban, az USA-ban, Kínában és Indonéziában szerzett tapasztalatokat, valamint elvégezte a City University of London közgazdaságtan alapszakát. A szabadidejét többek közt a kínai nyelv és a programozás tanulásával tölti, de érdeklődési köre nagyon széles a pénzügytől a tudományos előretörésekig. Istvánt a programhibák globális adatbázisát kínáló SameBug látja vendégül a következő fél évre.

Idegek kutatása és videójátékok

Múlt héten kezdtek el dolgozni az ösztöndíjasaink a startupoknál. A Synetiqnél a héten már csapatépítési nap is volt,…

Közzétette: Bridge Budapest – 2017. október 13.

A piackutatást kérdőívek helyett idegrendszeri reakciók mérésével végző Synetiq ki mást választhatott volna, mint MEZEI FRUZSINÁT, aki a Durham University-n Health and Human Science diplomát szerzett, melynek köszönhetően jelentős tudással bír az egészségügyi gazdaságtan, az orvosi antropológia és az egészségpolitika területein, valamint elsajátította a magatartás-kutatás alapjait. Épp csak nyáron, friss diplomásként tért haza, hogy jelentkezzen a pályázatra. Fruzsit jelenleg az a kérdés foglalkoztatja legjobban, hogy miért döntenek emberek egészségtelen szokások mellett, és hogy hogyan lehetne az emberi természet és döntéshozatal tudományát éppen a magyar egészségügyben, prevenciós tevékenységek fejlesztésére alkalmazni.

MOLNÁR RICHÁRD talán a legszerencsésebb a 6 fiatal közül, hiszen a hálózati videójátékversenyek szervezési platformját fejlesztő eSports Horizon munkatársaként fél évig a hobbija lehet a munkája. Ricsi ugyanis szabadidejében az olvasás mellett főleg videójátékokkal foglalkozik – persze szigorúan szakmai alapon… Dániában tanult, jelenleg friss marketing és menedzsment diplomás. Sok más pályázóhoz hasonlóan ő is eltökélt, hogy a megszerzett tudását itthon kamatoztassa.

Új utakon több értelemben is

Tímea Orbán a Bridge Budapest ösztöndíjasa lett 2017-ben, így a következő 6 hónapot a Route4Unál fogja tölteni, mint…

Közzétette: Bridge Budapest – 2017. október 18.

ORBÁN TÍMEA számára fontos volt, hogy szakmai pályafutását egy olyan cégnél kezdje el, amelynek társadalmi küldetése van. Így találtak egymásra az akadálymentesített útvonaltervezésre szakosodó Route4U-val, akik jelenleg kerekesszékesek számára járdanavigációs applikáció fejlesztésén dolgoznak. Tímea a neves University College Londonon végzett, mégis hisz benne, hogy nem kell ahhoz külföldi nagyvárosban élni, hogy világra szóló sikereket érjünk el. A Route4U csapatának sales és marketing munkatársként dolgozik majd.

 DUDÁS TAMÁS igazi kozmopolita életet él fiatal kora ellenére. Volt már biciklis futár Németországban, teniszedző az USA-ban, jelenleg pedig a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója. Az elmúlt félévben a Kölni Egyetemen is tanult Erasmussal, és korábban Vancouverben egy esettanulmányi verseny döntőse is volt. Tamásra a gépjármű-közlekedés veszélyeit a járművek kommunikációjának forradalmasításával csökkentő Commsignia talált rá. A fiatal fiú még biztosan fog utazni a világban, hiszen a mesterképzést is az USA-ban képzeli el, azonban terve, hogy itthon fog saját vállalkozást indítani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top