Magyarország kúl

Itt volt az ideje egy kolbász élményparknak!

Egész évben látogatható élményparkot alapoznának a Csabai Kolbászfesztiválra, amely így új helyre is költözne Békéscsabán belül.

Jelenet a tavalyi kolbászfesztiválról (MTI-fotó: Lehoczky Péter)

Tovább fejlesztik a CsabaPark rendezvényközpontot Békéscsabán, ahol felújítják a volt Trófea szálló épületét, irodákat, fogadóhelyet alakítanak ki az épületben, írja a travelo.hu. A Parkerdő területén gasztronómiai, Csabai kolbász tematikájú élményparkot, 5,2 kilométeres tematikus erdei sétautat, valamint egy 3,5 kilométeres rekortán futópályát hoznak létre, de a parkerdőben rendezik a zöldfelületet, utcabútorokat helyeznek ki és cserjesávot is telepítenek.

A CsabaPark fesztiválhelyszín komplex turisztikai fejlesztése ezen a héten szerdán kezdődik, ahol új látogatóközpontot, 156 millió forintból pedig egy új fogadóépületet építenek fel a park Körte sori részén, legkésőbb 2018. október végéig. Utóbbi épület a tervek szerint bormúzeumként funkcionál majd, és a Csabagyöngye szőlő népszerűsítését szolgálja; a látogatóközpontban pálinkamúzeumot alakítanak ki. A tervek szerint a jövőben a CsabaParkban fogják megrendezni a Csabai Kolbászfesztivált is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top