Magyarország kúl

Mértékletes élettel lett százéves a falu nagy öregje

Az egész falu összegyűlt, hogy megköszöntse a Bács-Kiskun megyei Csikéria község legidősebb polgárát, aki százéves lett. Váradi József a józan életre esküszik.

Az idei idősek napja rendezvény különleges volt a határ menti településen:  most köszönthették a 100 esztendős Váradi Józsefet. 1917. szeptember 26-án Szabadkán született, fiatal korában kubikusként dolgozott a Dunántúlon és a Csikéria környéki településeken. Váradi Józsi bácsi édesapja részt vett az I. világháborúban és a hazáért való szolgálatáért, hadi érdemeiért vitézi rangot kapott. Váradi Józsi bácsi is megörökölte ezt a címet.

Bácsszőlősön házasságot kötött Gyukics Terézzel, majd az 1950-es évek második felében költöztek Csikériára. Belépett a termelőszövetkezetbe, ahol traktorosként dolgozott. A méhészetnél egészségügyi ellenőr pozíciót töltött be. Nyugdíjasként is aktívan tevékenykedett, Babócsi Gyurka bácsival alapító tagjai lettek a helyi nyugdíjasklubnak.

Vasárnap családi körben is megünnepelték ezt a jeles évfordulót. Két fia közül az egyik már sajnos meghalt. Két unokája és öt dédunokája van, már nagyon várja az ükunokák érkezését. A mindennapok során még egy kicsit kertészkedik, a ház körüli munkák közül pedig a legkedvesebb elfoglaltsága a nyulakról való gondoskodás. Rendszeresen sétál, legnagyobb bánata azonban az, hogy nem talál hasonló korú beszélgetőtársat.

A hosszú élet titkáról pedig csak annyi tudott mondani, hogy józan életet élt. Fiatal korában egy kicsit sörözgettek, kóstolgatták az édes likőröket, de bort sohasem fogyasztott és nem dohányzott.

(via BAON)

Van még ilyen idős ember:

Kölyökpezsgővel köszöntették az öt nyelven beszélő százévest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top