Magyarország kúl

Rekordpontynak örülhettek a versenyzők Balatonbogláron

Közel húszkilós az a hatalmas ponty, amely a balatoni bojlis horgászverseny első napján akadt horogra. Rekordokkal teli a többnapos megmérettetés.

Elkezdődött és máris izgalmas az V. Nemzetközi Key Telecon Balatoni Bojlis Horgászverseny. A Carpexpress Team már a viadal elején történelmet írt, ugyanis a balatonboglári Jankovich strandon, a verseny történetének eddigi legnagyobb halát sikerült megfogniuk, egy 19,375 kilogrammos pontyot, írja a hirbalaton.hu.

A rekorder csapat a nagy fogással (fotó: balatonibojlisverseny.hu)

– Már 25 csapat mérlegelt értékelhető pontyot – adta hírül a verseny hivatalos honlapja. – Ez ilyen rövid idő után példaértékű. Az eddigi eredményeket látva, úgy tűnik, hogy egy izgalmas hétnek nézünk elébe, mivel minden bizonnyal a Balaton még csak ezután fogja igazi arcát megmutatni. A kedvező időjárási körülmények még jobban fokozzák a halak étvágyát, amely már a verseny első napján megmutatkozott. A sekélyebb vízmélységű déli parton is jó néhány nagy testű ponty került horogra.

Amint az alábbi videóból kiderül, a következő napok is rekordokat hoztak a résztvevőknek.

Még horgászat:

Óriásharcsával döntötték meg a tolnai tórekordot

Irdatlan méretű halakat fogtak a vasi tóból

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top