Magyarország kúl

Turistáskodj te is a Turizmus Világnapján

Szeptember 27-én rengeteg kedvezmény vár Budapesten!

Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének kezdeményezésére a turisztikai ágazat 1980 óta minden évben szeptember 27-én ünnepli a Turizmus Világnapját. A rendhagyó turisztikai nyílt napon minden érdeklődő egy turista szemével fedezheti fel Budapest látványosságait, legújabb attrakcióit és kulturális értékeit a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ által tervezett programokon. Ezek közül mutatunk most ötöt:

Mesél a Széchenyi Fürdő

Ismerd meg Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexumának titkait a Turizmus Világnapján. Az ingyenes tárlatvezetésen sok érdekességet megtudhatsz a Széchényi Fürdőről, amiket egy úszás vagy fürdőzés során nem is gondolnál.

Időpont: 2017. szeptember 27. 11 és 15 óra

A Schiffer-villa titkai

A Városligethez közel, a Munkácsy Mihály utcában rejtőzik Schiffer Miksa mérnök-vállalkozó egykori szecessziós villája.  Az 1912-ben Vágó József által tervezett épület eredeti részletei és a család izgalmas története különleges élményt nyújtanak a művészet- és a kultúrtörténet iránt érdeklődőknek.

Részletes program:
16 óra: tárlatvezetés a Schiffer – villában
17 óra: Dvorszky Anikó kultúrtörténeti előadása Schiffer Miksa életéről
18 óra: tárlatvezetés a Schiffer – villában

Jógázz a galériában!

A Faur Zsófi galéria a  kortárs művészet egyik kiemelkedő színtere. Ide látogat el a Turizmus Világnapján  Gacsályi Anikó elismert jógaoktató, hogy rendhagyó ingyenes lélek- és testlazítást tartson ezen a különleges helyszínen.

Időpont: 2017. szeptember 27. 19:00

Romkocsma túra

Budapest a romkocsmák birodalma, remek helyek vannak, amiket érdemes végigjárni. Most vezetett túrán is részt vehetsz:

  • Indul: Instant/Fogas (VII. Akácfa utca 49-51.)
  • Időpont: 2017. szeptember 27. 16.00
  • Útvonal: Instant/Fogas, Grandió, Ellátókert, Kőleves, Szimpla
  • Sétát vezeti: Tasner Levente

Próbáld ki ingyen a környezetbarát várbuszt

Észrevetted, hogy új járművet kapott a vár? Idén tavasztól egy új környezetbarát jármű szállítja a látogatókat a Budapest Várnegyed történelmi helyszínein: egy kényelmes és aranyos nyitott elektromos minibusz, amit szeptember 27-én ingyen lehet kipróbálni.

Időpont: 2017. szeptember 27. 9:30-12:00, a buszok 20 percenként indulnak a Lánchíd utcai parkolóból.

A Turizmus Világnapja összes programját itt tudod áttekinteni. A programok nagy része ingyenes, de regisztrációhoz kötött (így van ez az általunk felsorolt programokkal is)!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top