Magyarország kúl

Buszból építettek szegedi trolit – féláron

Átalakít két autóbuszt trolivá a Szegedi Közlekedési Társaság. Arra törekszenek, hogy a közlekedők kényelmét szolgálják, ezért klímás, modern, alacsonypadlós járművekkel bővül a flotta. A két modern troli még ősszel forgalomba áll. 

Az új troli belseje (fotó: szeged.hu)

Teljes felújításon esik át az 1997-es gyártmányú trolibusz. A modernizálásra azért van szükség, mert egyes járművek elöregedtek, és 10 év alatt annyira lelakták őket, hogy külső-belső felújításra szorulnak, írja a szeged.hu.

Németh Zoltán Ádám, a Szegedi Közlekedési Társaság ügyvzető igazgatói megbízottja elmondta, ezek a járművek használt autóbusz kasztnik voltak, és körülbelül 8-10 évesek. Ezeket Pilsenben használták autóbuszként.

Az SZKT tulajdonában 4 járműváz van, ebből most kettőt teljesen felújítanak. Új alkatrészeket szereltek be, felújították a vázat, de az elektromos vezetékhálózatot is fejlesztették.

Németh Zoltán Ádám elmondta, a felújítás során arra törekszenek, hogy egy nagyon kényelmes jármű készüljön, ezért klímát is szerelnek bele. És természetesen a jellegzetes vöröses-bordós színre festik őket.

A közlekedési társaság szeretné, ha az utasok a piros trolit meglátva tudják, modern, magasabb színvonalú járműre szállnak fel. Ezzel a két új kocsival növelik az alacsonypadlós járműflotta számát, miközben magaspadlósakat kivonnak a forgalomból. A felújított közlekedési eszközöket először majd csak szeptemberben lehet látni, és legtöbbször az 5-ös és a 7-es vonalán fog járni.

Még Szeged:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top