Magyarország kúl

Ezeken a helyeken biztosan összefuthatunk egy-két adóellenőrrel a héten

Szüreti fesztiválokon, vásárokon, piacokon lehet bizonyosan számítani adóellenőrökre ezen a héten – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a honlapján.

NAV és Nébih ellenőrzés (MTI-fotó: Németh Zoltán)

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai szeptember 18. és 24. között Komlón, Mohácson, Nagyhajmáson, Sásdon, Sumonyban, Újpetrén, Cún és Vékény környékén, valamint Pécsett ellenőrzik a nyugtaadást, a foglalkoztatást, az áruk eredetét, az online pénztárgépek használatát, kiemelt figyelemmel a zöldség-, és gyümölcskereskedőkre, a vendéglátókra és az iskolaszer-értékesítőkre, írja az Adózóna. A megye nagyobb rendezvényein továbbra is jelen lesznek a hivatal munkatársai.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyében teljes bizonyossággal az alábbi időpontokban és helyszíneken ellenőriz a 38. héten:

szeptember 18. (hétfő): Tiszafüred

szeptember 19. (kedd): Besenyszög

szeptember 20. (szerda): Jászárokszállás

szeptember 21. (csütörtök): Mezőtúr

szeptember 22. (péntek): Törökszentmiklós

szeptember 23. (szombat): Szolnok

Az ellenőrzéseknél a revizorok az üzletekben, illetve a piacokon a számla és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét valamint az online pénztárgépekkel kapcsolatos adókötelezettségeket vizsgálják. Az operatív ellenőrzések mellett a pénzügyőrök a jövedéki szabályok betartását ellenőrzik.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 38. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

szeptember 18. (hétfő): Balassagyarmat – piac

szeptember 19. (kedd): Pásztó és környéke

szeptember 20. (szerda): Balassagyarmat és környéke

szeptember 21. (csütörtök): Jobbágyi és környéke

szeptember 22. (péntek): Bátonyterenye és környéke

A revizorok elsősorban kereskedőknél és vendéglátóknál, ital-kiskereskedőknél (kocsma), illetve piacokon vizsgálják a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgép használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését.

A revizorok a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

Vas és Zala megye

A NAV Vas és Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. szeptember 18. és október 2. között kiemelten ellenőrzik Zala és Vas megye területén a vásárokon és piacon értékesítő vállalkozásokat. A NAV munkatársai a bizonylat-kibocsátást, a foglalkoztatás szabályszerűségét ellenőrzik valamint az engedély nélkül tevékenységet végzők kiszűrésére is figyelmet fordítanak.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai szeptemberben kiemelten ellenőrzik a szüreti fesztiválokon értékesítő és szolgáltatást nyújtó adózókat. A revizorok elsősorban a bizonylat-kibocsátást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészlet eredetét vizsgálják, valamint forgalomszámlálásokat is végeznek.

Bács-Kiskun megye

Szeptember hónapban fokozott ellenőrzésre számíthatnak az online pénztárgép használatára 2017. január 1-től kötelezett adózók a Bács-Kiskun megyei nagyobb városokban.

A vizsgálatok kiterjednek az online pénztárgépek használatára, ennek hiányában a számlakibocsátások havi adatszolgáltatására. Az ellenőrök továbbá vizsgálják a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentéseit is.

Piac, üzlet:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top