Magyarország kúl

A turizmusfejlesztési stratégia szerint új nevet kaphat Budapest

Grand Budapest néven "hirdetnék" az országot, ráhajolva a gazdag turistákra.

A Napi.hu szúrta ki, hogy a múlt héten publikált Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia tartalmaz egy furcsa részletet, amelyről még nem tárgyalt a kormány, így csak a társadalmi egyeztetésre küldött tervezetről van szó.

Az Olimpia Éjszakája elnevezésű rendezvény a budapesti Hősök terén 2017. június 23-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán

E szerint középtávon, azaz 3-5 éven belül létre kell hozni a “Grand Budapest” desztinációt és márkát, amely magában foglalja a főváros közelében lévő turisztikai szempontból fontos látnivalókat, többek között Szentendrét vagy éppen a Dunakanyart. A tervezet utal arra is, hogy egy 2013-as projekt nem hozta meg a várt eredményt. “Az elmúlt évek legnagyobb nemzetközi kampánya a 2013-ban indított Think Hungary! – More than expected”, azaz a “Magyarország – felülmúlja a várakozásokat” kommunikációs stratégia volt.

A jelen tervezet szerint a stratégia a tömegturizmus “erőltetése” helyett a vendégéjszakák számának mérsékelt növelését célozza. Mégpedig a minőségi, igényes, fajlagosan sokat költő, azaz jómódú turistákat venné célba Budapest.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top