Magyarország kúl

Egerszegi Krisztinára a legbüszkébbek a magyarok

Még az Aranycsapatnál is többre tartják a magyarok Egerszegi Krisztinát, ha a hazai sportról van szó, derült ki egy friss közvéleménykutatásból.

 

Példaképül szolgálnak, sportolásra ösztönzik a fiatalokat, növelik a nemzeti összetartozás érzését, és közösen lehet szurkolni – ezért tartják fontosnak a sportsikereket a magyarok, írja a Blikk. A Szerencsejáték Zrt a Totó 70. születésnapja alkalmából készített kutatást a témában.

Arra is kíváncsiak voltak, hogy az emberek mit tartanak az elmúlt 120 év legkiemelkedőbb magyar sikerének.

Egerszegi Krisztina (MTI-fotó: Kovács Attila)

Egerszegi Krisztina 5 olimpiai aranyérme kapta a legtöbb szavazatot. Ezt követi az Aranycsapat 6:3-as londoni győzelme, majd Hosszú Katinka 3 olimpiai aranyérme. A Kemény Dénes vezette magyar vízilabda válogatott egymás követő három olimpiai aranyérme a negyedik a listák, majd Papp László 3 olimpiai aranyérme.

A női sportolók közül Hosszú Katinkára, Kozák Danutára, Egerszegi Krisztinára, Görbicz Anitára és Márton Anitára a legbüszkébbek a magyarok.

A férfiak közül Cseh László, Szilágyi Áron, Berki Krisztián, Baji Balázs és Gyurta Dániel áll a listán, ebben a sorrendben.

A válaszadók szerint a kitartáson, szorgalmon, tehetségen kívül a legfontosabb a sikerhez a megfelelő anyagi háttér. A lakosság fele szerint az állam illetve az állami tulajdonban lévő cégek feladata a sportolók támogatása.

Még több sport:

Bajnok úszók állnak majd saját kávéspultjuk mögé

Nézegessen szkanderes bicepszeket a budapesti vb-ről!

Medence alján csattanó ólomkorong – ilyen a vízihoki

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top