Magyarország kúl

Szeptember első hétvégéjén menjünk éjjel a kertek közé!

Szuper programmal indul az ősz: idén megrendezik a II. Közösségi Kertek Éjszakáját! Böngéssz te is a Facebook-eventek között, hogy szeptember 2-án melyik hangulatos fővárosi vagy vidéki kertben mulasd az időt!

A tavalyi esemény sikerére való tekintettel idén is megrendezik a Közösségi Kertek Éjszakáját, aminél keresve sem találnánk kellemesebb programot első őszi hétvégénkre.  Azonban most nem csak a fővárosi elhanyagolt lakótelepi területeken, iskolaudvarokon vagy belvárosi foghíjtelkeken megalakult buja kis édenkertek vesznek részt a programokban, hanem szuper vidéki közösségi kertek is csatlakoznak a rendezvényhez.

A programok között  itt lehet válogatni, de bármelyik kertet is választod, biztos lehetsz benne, hogy

  • kis éji zene mellett finom kerti életeket ehetsz majd (bográcsos lecsót, kemencében sülteket, satöbbi),
  • másnap reggelre egy komplett növényhatározó tudásmennyisége lesz a fejedben,
  • a családbarát programokra pedig a gyerekeket is magaddal viheted.

A szervezők célja, hogy felhívják a figyelmet a közösségi kertek értékeire és közösségteremtő erejére, továbbá beindítsák a látogatók fantáziáját és kezdeményezőkészségét.

A ráhangolódáshoz olvasnivalónak ajánljuk Bajzák Anna magvetős mozgalmát és a  7. kerületi Paulheim Weniger villa lakóinak tájépítészeket megszégyenítő kreativitását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top