Magyarország kúl

Így csaptak le a villámok a Balatonra!

Pénteken "vadászatra" indult a ViharVonal fotós csapata, akik Balatonalmádi partjainál készítették elképesztő sorozatukat. 

“Hidegfront érkezett, a feltételek pedig adottak voltak akár szupercellák létrejöttéhez is. A “buli” a vártnak megfelelően Nyugat-Dunántúlon indult, közel voltunk a keletkezéshez, de itt túl látványos dolgok nem voltak, a kipattant cellák pedig gyorsan haladtak észak felé, itt sok sikerrel nem jártunk” – mesélik a ViharVonal fotósai. “Érdemi esemény délnyugaton indult, Kaposvár környékén egy elég szép szupercella alakult ki, amely haladt észak-északkeleti irányba. Már a kialakulásánál rárajtoltunk, az északi parton akartuk elcsípni, de hosszú életű nem volt, legyengülve ballagott a Balaton felé. Közben a Bakonyban a semmiből egyszer csak egy LP szupercella tárult a szemünk elé, nem volt nagy, viszont gyönyörű látványt nyújtott, amolyan lencse szerű alakzatot öltött, látszott rajta a forgás. A dél felől érkező legyengült rendszert mi már multicellásként tudtuk dokumentálni az északi partról, ahonnan igen sok szép villámfotót tudtunk készíteni.”

Megnézem
Összes kép (18)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top