Magyarország kúl

A magyar Kuflik-mesesorozat meghódítja Ázsiát

Idén 21. alkalommal rendezik meg Ázsia egyik legfontosabb animációs eseményét, a Szöuli Nemzetközi Animációs Filmfesztivált (SICAF), amelynek versenyprogramába egy magyar alkotás is belefért. A világ másik felén is bemutatják a Kuflik-mesesorozat egy epizódját.

Ahogy már korábban is írtunk róla, az egyik legjobb dolog, ami az elmúlt néhány évben történt a magyar mesékkel, az Dániel András kufli-könyveinek a megjelenése. A „nem is kifli, nem is kukac” imádnivaló mesefigurákból a Kedd Animációs Stúdió előbb sorozatot, majd pedig egészestés animációs filmet készített.

Az M. Tóth Géza, Pálfi Szabolcs valamint Jurik Kristóf rendezésében készült Egy kupac kufli augusztus közepén érkezik a mozikba, és elsősorban a kisikolás korosztálynak szól. Ám mielőtt sor kerülne a hazai bemutatóra, a készítők a Szöuli Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon (SICAF) tesztelhetik, hogy miként reagál a közönség egy sötét moziteremben ülve a bolondos kukacszerű szereplőkre. Igaz: a versenyprogramba 93 ország összesen 160 alkotását beválogató zsűri nem a mozifilmet, hanem a mesesorozat egy epizódját válogatta be (itt tudod megnézni a Sose együnk gombát reggelire című részt) – írja a Kreatív.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top