Magyarország kúl

Egy tipp, hogyan olvass nyáron Jókait

Nincs több kifogás, nem lehet most már sehogy sem megkerülni a nyárra feladott kötelező olvasmányokat. Keménykötéses és puhakötéses formában, a neten, és egy app segítségével az okostelefonon is elérthetők A kőszívű ember fiai, az Egri csillagok vagy a Bánk bán.

Ha le kell darálni a nyáron a kötelező olvasmányokat, akkor több lehetőség közül is választhatunk. Egyrészt előkereshetjük a polc hátsó sorából szüleink régi könyveit, másrészt az Édes Annát, a Bánk bánt, az Egri csillagokat és társait letölthetjük a Magyar Elektronikus Könyvtárból is. Mindezeken túl pedig az említett könyveket (és még egy temérdek más magyar klasszikust)  a Kötelező olvasmányok nevű alkalmazással is el lehet olvasni, sőt, a kényelmesebbje hangoskönyv formájában is letöltheti a regényeket. Az említett ingyenes alkalmazás egyelőre csak Androidra érhető el.

Az alkalmazással a legtöbb könyv megtalálható a kötelezők közül: a Szigeti veszedelem, a Lúdas Matyi, a Bánk bán, a János vitéz, a Toldi, Az ember tragédiája, A kőszívű ember fiai, a Szent Péter esernyője, az Egri csillagok, a Tanár úr kérem, a Kincskereső kisködmön, az Édes Anna, a Légy jó mindhalálig, a Rokonok és az Esti Kornél is letölthető.

A világirodalom kötelező olvasmánylistájából pedig az Odüsszeia, a Rómeó és Júlia, a Candide, a Robinson Crusoe, a Gulliver utazásai, az Anyegin, A köpönyeg, Goriot apó, A per, a Sirály és A kis herceg is olvasható az app segítségével.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top