Magyarország kúl

Bérelj a Balcsin hajót kapitánnyal vagy anélkül!

Ha kifizetjük a százezres nagyságrendben mozgó kauciót és biztosítási díjat, akkor napi pár tízezer forintért már bérelhetünk hajót a Balatonon. Hála egy magyar startupnak, a Boatlynak, nem kell ahhoz jogsi sem, hogy pár napig a Balcsin kedvünkre vitorlázhassunk.

A vitorlások Uberjeként hivatkozik a Forbes a cikkében a Boatly nevű magyar startupra. A vállalkozás lényege ugyanis, hogy ha kedvünk támadna a Balatonon vitorlázni, és nem sajnáljuk a hajókázásra a pénzt, akkor az itthon méltatlanul elgáncsolt Uberhez hasonlóan, bármikor tudjunk vitorlást rendelni a legközelebbi kikötőből.

Az online platformon keresztül magánszemélyek vagy cégek is bérbe adhatják hajóikat, kapitánnyal együtt vagy anélkül – így a hajótulajdonosok pénzt kereshetnek akkor is,  amikor éppen nem használják hajóikat – írja a lap. Az üzleti modell is hasonló az Uberhez: mivel egy hajó alapvetően drága, a fenntartása sem olcsó, és az esetek nagy részében nincs rendesen kihasználva, a tulajdonosoknak megérheti azt bérbe adni. A bérlők is jól járnak, hiszen gyorsan és egyszerűen tudnak hajót bérelni.

20-90 ezer forint közötti napidíjjal már bérelhetünk hajót, de erre még rárakódik a biztosítási díj és a kétszázezer forint körül mozgó kaució is. Jelenleg hét hajó közül lehet választani az oldalon, de a szám a tervek szerint folyamatosan bővülni fog, a Boatly célja ötven hajót tudni a platform flottájában. Pillanatnyilag Balatonfenyves, Alsóörs és Fonyód kikötőjében áll olyan hajó, amit már bérelhetünk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top