Magyarország kúl

Budapest az ötödik leggyönyörűbb város Európában

Egy nemzetközi utazási oldal megkérdezte az olvasóit, hogy szerintük melyek a legszebb városok Európában. Firenzét és Rómát nem tudta a magyar főváros überelni, de elmondhatjuk, hogy 5. helyezettként Budapest egy nagyon előkelő helyre és egyben egy igen illusztris társaságba került.

A Travel and Leisure  nevű utazási oldal olvasóinak körében végzett felmérése alapján az európai városok közül az 5. legszebb a magyar főváros. Budapestet  a 15 várost számláló ranglistán csak mediterrán települések, Firenze, Róma, Barcelona és San Sebastian előzik meg.

Az olvasók a városokat a meghatározó építészeti jegyeik, a kultúrájuk, a gasztronómiájuk, a vendégszeretőségük és a shoppingolási lehetőségeik alapján pontozták, így kerülhetett Budapest a kizárólag spanyol és olasz városok által birtokolt első hét pozíció egyikébe.

Azok közül, akik előkelő helyen értékelték a fővárost, sokan Budapest éjszakai fényeit, a Duna-korzót, a luxushoteleket és a sétahajózást emelték ki. „A város és a hidak esti fényei lélegzetelállítók! Ha nem is voltál szerelmes, nagyon könnyen szerelembe eshetsz” – írja az egyik értékelő.

A listán egyébként Isztambul, Krakkó, Prága és Edinburgh is szerepelnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top