Magyarország kúl

Rekordot döntött az idei EFOTT

Véget ért a hatnaposra hosszabbított fesztivál Velencén, amelyen rekordszámú látogató vett részt.

Több mint 111 ezren vettek részt az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján (EFOTT), amelyet július 11. és 17. között rendeztek meg Velencén – közölték a szervezők az MTI-hez eljuttatott közleményükben.

Sean Paul fellépése
MTI Fotó: Balogh Zoltán

A külföldi fellépők közül Sean Paul, valamint a Hurts és Tinie Tempah vonzották a legtöbb látogatót. A több mint kétszáz magyar fellépő közül a Punnany Massif, a Wellhello, a Halott Pénz, a Tankcsapda, Majka és Curtis és az Anna & the Barbies koncertje volt a legnépszerűbb.

A hatnaposra hosszabbított fesztivál kulturális programjai közül a stand-up és a színházi előadások, a turisztikai lehetőségek sorából a lovaskocsis túrák iránt volt a legnagyobb érdeklődés, de sokan tanultak szárazjégen korcsolyázni és wakeboardozni is.

A Vad Fruttik koncertje
MTI Fotó: Balogh Zoltán

2016-ban a több napos vihar visszavetette a fesztivál látogatottságát, idén azonban sikerült meghaladni a 2015-ös, 103 ezres látogatószámot.

Így 111 ezer 711 fesztiválozóval újabb rekordot döntött az EFOTT.

A 2018-as EFOTT helyszínéről szóló tárgyalások már a jövő héten megkezdődnek, várhatóan az ősz folyamán derül ki, hogy Velencén vagy más településen rendezik-e meg a fesztivált.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top