Magyarország kúl

Adj vért kamionban!

A Magyar Vöröskereszt véradókamionja egész évben járja az országot. Kövesd nyomon kamionunk útját és adj vért valamelyik állomásán.

A Magyar Vöröskereszt véradókamionja 2006-ban kezdte meg működését. Az ország első és egyben egyetlen véradókamionja minden évben több ezer kilométert tesz meg, fedélzetén évente több ezer ember ad vért. A véradókamion üzembe helyezése óta több mint 40.000 ember nyújtotta itt segítő karját véradásra, ez azt jelenti, hogy már 18.000 liter vért gyűjtöttünk a kamion segítségével. Ezzel 120.000 embernek segítettek a véradók.

Ezt a kamiont kell keresni – Fotó: Pályi Zsófia

A véradókamion kiemelt szerepet kap a mindennapi munkákban, segítségével olyan emberekhez is eljuthatunk, akik számára az átlagosnál nagyobb idő- és energia befektetést igényelne egy kijelölt véradóhelyre elmenni. A Magyar Vöröskereszt kiemelt feladata, hogy minél több fiatal véradót mozgósítson, ezért is örülünk minden olyan kezdeményezésnek, ami a fiatal korosztályt, az „új hősöket” célozzák, mindezt a véradókamion bevonásával. – mondta el Kardos István a Magyar Vöröskereszt igazgatója. 

A véradókamiont úgy is lehet támogatni, ha a Rossmann üzletekben P&G a kijelölt termékeket július 31-ig megvásároljuk. A kijelölt márkák esetében minden elköltött 100 forint után 1 forint a Magyar Vöröskereszthez jut el.

Válaszd ki a neked tetsző véradóhelyszínt és adj vért a kamionban! A véradáshoz nélkülözhetetlen eredeti személyi igazolvány, TAJ- és lakcím kártya.

Hol áll meg a kamion? Itt találod. Ma például az EFOTT-on is ott lesz 14-17 óra között.

Segítségnyújtás

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top