Magyarország kúl

Világrekordot állított be egy magyar úszólány

Sikerrel szerepelt a 11 éves májtranszplantált úszólány a szervátültetettek világbajnokságán.

Hazaért a magyar szervátültetett válogatott a szervátültetettek világbajnokságáról, ahol 52 ország több mint kétezer szervátültetett sportolója mérkőzött meg egymással – írja a bama.hu. Sípos Tímea 11 éves pécsi úszó, 10 éve májtranszplantált. Négy éves kora óta úszik, imádja a vizet, a versenyszerű úszást 5 éve kezdte el a PSN Zrt-ben. A Trappancs Egyesület versenyzőjeként részt vett minden hazai versenyen, valamint 2014-ben és 2016-ban a Szervátültetettek Európa Bajnokságáról is érmekkel tért haza. Világbajnokságon most versenyzett először.

A nemzetközi szabályrendszernek megfelelően ezen a világbajnokságon csak 25 méteres gyorsúszásban állhatott rajtkőre az egyéni számokban, ebben viszont 17.02-es idővel, új korosztályos világrekordot állított be a Szervátültetettek Világbajnokságán, és természetesen aranyérmet nyert.

Timi a világversenyen /Fotó: Trappancs.hu

Tagja volt a 4×50 méteres női gyorsváltónak is, amely a negyedik helyen végzett, valamint a 4×50 méteres női vegyesváltó hátúszója volt: ők a dobogó harmadik fokán végeztek.

Eredményesek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top