Magyarország kúl

Citrusos, popcorn-szirupos ízőrület lett a Balaton kávéja

Megválasztották a baristák gyenesdiási versenyén a Balaton kávéját. A legfinomabb koffeinos frissítő egy narancsos, citromos ízesítésű, popcorn-sziruppal megbolondított fekete lett.

A főszervező Somogyi Zoltán „Max” a díjnyertes kávéval kapcsolatban a Duna műsorában úgy fogalmazott, hogy a készítésnél a legfontosabb cél az volt, hogy a kávét a Balatonon bárhol egyszerűen el tudják készíteni, ugyanakkor az ital emlékezetes legyen. A citromos, narancsos kávénak enyhén kekszes, süteményes íze van a popcorn-szirupnak köszönhetően, és ez elsőre nem csak a laikus kóstolóknak hangozhat különösen, de Somogyi Zoltán szerint is a kombináció erősen tágítja a kávéval szemben támasztott elvárásokat.

via GIPHY

Sokat elárul, ahogy fogalmaz a Balaton kávéjáról: „amikor megkóstolod, nem a kávéval fogsz találkozni először”. Somogyi hozzátette, hogy az ital inkább egy frissítő, gyengébb kávé, az erős presszó-jelleget meghagyták más kávéknak.

A szakember szerint a még májusban megszervezett gyenesdiási baristabajnokságnak nem titkolt célja volt az is, hogy a hajdan híres tóparti kávéházi kultúrát ismét életre keltsék.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top