Magyarország kúl

Hetente kitakarítja ház kukáját a nyugdíjas asszony

Hét éve minden héten kitakarítja a szemetes konténert a hódmezővásárhelyi Veronika néni. Az idős asszony abban bízik, hogy az övék a város legtisztább szemetese.

Kikapcsolódásként internetezik, előtte pedig lépcsőházakat takarít Jernei Istvánné, aki hét éve heti rendszerességgel takarítja a házuk előtti konténert az Árpád utcában Hódmezővásárhelyen – olvasható a Délmagyar cikkében.

Veronika néni megelégelte, hogy büdös a kuka és kukacok vannak benne, ezért elhatározta, hogy ez lesz a város legtisztább szemetese. Az idős asszony azt mondta, miután elvitték a szemetet belőle, azonnal nekilát a takarításnak, mert fél órával később már dobálják is a tárolóba a szemetet. A konténert az oldalára borítja, úgy az alját is eléri.

Azt mondta, 30 évet dolgozott kánikulában is raktárosként, téglát is pakolt, szóval megedződött, és úgy véli, szükség van a testmozgásra. Csak az bosszantja, hogy sokan járnak botokkal a kukához, szétvágják a szemeteszsákokat és összekutyulják a szemetet. Azt sem szereti, ha valaki nem tapossa laposra a műanyag palackokat.

Nyugdíj mellett azért dolgozik, hogy megengedhesse magának például az internetet, egy szomszéddal ugyanis együtt szoktak a neten zenét hallgatni. Jernei Istvánné saját lépcsőháza takarítása mellett még két lépcsőházat tart tisztán, és természetesen ott is megtisztítja a kukákat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top